Ухвалення закону про організацію військ тероборони наблизить Україну до вступу в НАТО. Про це заявила народний депутат Оксана Юринець (БПП) (на знімку), голова парламентської делегації в ПА НАТО. Вона звернулася до парламентського Комітету з питань національної безпеки та оборони із запитом щодо пришвидшення процесу розгляду відповідного законопроекту.

«Цей законопроект уже півтора року лежить у комітеті. А він важливий як для забезпечення безпеки нашої держави, так і для приведення законодавства України до стандартів НАТО, а відтак — дає додаткові аргументи для нашого наближення до членства в Альянсі», — цитує слова О. Юринець прес-служба партії.

За її словами, країни-члени НАТО з прихильністю ставляться до практики організації системи військ територіальної оборони. І вона успішно функціонує в Польщі, Німеччині, США, Норвегії, Великій Британії.

«В Україні цього поки немає, але ми, як ніхто, маємо досвід організації територіальної оборони з добровольців в умовах ведення бойових дій. У 2014-2015 роках саме це не дало можливості агресору окупувати весь Донбас», — підкреслила Юринець.