Єдиним завданням Генеральної прокуратури в справі навколо «Укроборонпрому» є питання несплати податків приватними фірмами, задіяними у корупційному скандалі. Все інше мало зробити НАБУ. Про це заявив Генпрокурор Юрій Луценко в інтерв’ю Цензор.Нет, коментуючи оприлюднене журналістами телефонне листування між сином заступника РНБО Олега Гладковського Ігорем, директором ДК «Укроборонпром» Павлом Букіним, підприємцями Віталієм Жуковим та Андрієм Рогозою. Згідно з журналістським розслідуванням, найвищі посадовці та молоді підприємці отримували готівку від угод на постачання на оборонні заводи комплектування до військової техніки.
 

«Відповідна справа про корупцію відкрита в НАБУ з 2016 року, зареєстрована, існує. Трошки раніше існує, ніж у нас. Але про проведення будь-якої слідчої роботи НАБУ прокурори САП не знають нічого... На пряме питання на РНБО, а що ж зроблено НАБУ та САП з цього питання за два роки, Холодницький каже: я не бачив жодної слідчої дії протягом цих років!» — зазначив Луценко.

За його словами, Генпрокуратура спочатку нікому не передавала матеріалів своєї експертизи. До направлення справи в НАБУ підстав для обшуків чи допитів Ігоря та Олега Гладковських не існувало.

Генпрокурор каже, що в 2017 році НАБУ отримало велику частину листування щодо ймовірної участі власних працівників у схемах фірм, які фігурують у цьому скандалі. Мовляв, їхні власники отримували довідки від працівників ДФС та СБУ, які відігравали важливу роль під час конкурсних махінацій. Луценко запевняє, що з тих даних, а також вилучених документів, допитів директорів заводів, перевірок довідок ДФС, СБУ й НАБУ щодо «чистоти» фірми було реально вийти на Гладковського.

Щодо повноважень ГПУ, Юрій Луценко повідомив у інтерв’ю, що поки підприємець Рогоза не перебуває під вартою. Скоро він отримає підозру в несплаті податків за фірму на суму майже 30 млн гривень. Генпрокурор пояснив, що офіційні співучасники з’являться лише у разі встановлення Військовою прокуратурою автентичності листування та наявності інших доказів: нотаток, відеозаписів, показань принаймні одного свідка. Нині підприємець Жуков у справі з податками — лише знайомий підозрюваного.

Корупційні злочини фігурантів скандалу розслідує НАБУ.

Bihus.info опублікувала журналістське розслідування про схеми розкрадань в оборонному комплексі України. Його суть у тому, що для ремонту двох казахських АН-26 закуповували комплектуючі російського виробництва за завищеними цінами. Фігурантом розслідування є син заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор. Президент Петро Порошенко 4 березня звільнив Олега Гладковського із обійманої посади. Пізніше Генеральний прокурор заявив, що ГПУ проводила слідство у цій справі, і її закінчення збіглося з оприлюдненою інформацією журналістів.