В обласному центрі вперше відбувся інклюзивний бал для дітей із синдромом Дауна, яких називають «сонячними». Представники благодійного фонду «Карітас Полтава» влаштували його у краєзнавчому музеї ім. В. Кричевського.

До організації та проведення згаданого небуденного заходу найактивніше долучилися батьки таких діток. Минулого року вони разом зі своїми чадами заснували громадську організацію, при якій діє театральна студія. Тож цей бал став своєрідними оглядинами їхніх здобутків і водночас стимулом для подальшої плідної роботи. До виходу на паркет найпрестижнішої в обласному центрі великої зали знаменитого будинку Кричевського готувалися три місяці.

Це дало змогу «сонячним» дітям різного віку з’явитися перед вишуканою публікою в справжніх костюмах-фраках із краватками-метеликами й у довгих вечірніх сукнях із відповідними зачісками та, власне, сповна відчути атмосферу свята. Вони захоплено танцювали полонез і вальс, демонстрували присутнім інші таланти. Зокрема, декламували вірші, показували власні малюнки тощо. Підтримати цих дітей прийшли їхні ровесники, а також студенти, доброчинці. Кожен охочий міг долучитись і до танцю, і до збору коштів на потреби згаданої громадської організації. Зрештою, всі дарували один одному душевне тепло та розкіш спілкування.

Саме останнього, вважають у благодійному фонді, бракує «сонячним» та іншим дітям із інвалідністю. Тож надалі такі заходи мають стати традиційними. Організатори першого інклюзивного балу пообіцяли про це подбати.