Дебати кандидатів у Президенти, які вийшли у другий тур, просто необхідні для розуміння подальшого життя та долі країни. У цьому переконана представник Президента у Верховній Раді, народний депутат Ірина Луценко (БПП).

«Українське суспільство мусить почути відповіді на ключові питання: хто і про що говоритиме з Путіним, що буде з окупованими територіями, як створити нові робочі місця? Серед іншого, мають бути відповіді і на такі питання: чи поверне Коломойський 101 мільярд доларів США, виведений із «Привату», через що державі довелося рятувати фінансову систему ціною пенсій, зарплат і соціальних допомог українців? Потрібні дебати між кандидатами», — цитує слова І. Луценко прес-служба «Солідарності».

Як відомо, у парламенті зареєстровано проект закону про обов’язковість політичних дебатів у другому турі виборів Президента. До слова, чинне законодавство передбачає дебати, але це скоріше можливість, ніж обов’язок.

Автори законопроекту — Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко та народний депутат Марія Іонова (БПП).

Тим часом на сайті електронних петицій Президента з’явилася петиція про публічні дебати кандидатів на посаду глави держави. Ініціатори документа наголошують на обов’язковості дебатів, бо українці повинні знати про плани кандидатів, їхні команди і перспективи розвитку держави за їх керівництва.

Тож очевидно, що запит суспільства на відверту розмову є. Але чи буде на нього відповідь?

Вл. інф.