У п’ятницю на «Суспільному телебаченні» мають відбутися дебати обох кандидатів на пост глави держави. Саме так вказано в законі, наголосив Петро Порошенко під час спілкування з журналістами на НСК «Олімпійський». Він зауважив: прописано, що кандидати «беруть», а не «можуть брати» участь у дебатах.

Раніше замінити спілкування в студії на зустріч на стадіоні запропонував інший претендент на головну посаду в країні — Володимир Зеленський. І в цьому питанні обидва ніби дійшли згоди. Однак суперечки виникли з приводу дати. Так, П. Порошенко зустрівся із журналістами та своїми прихильниками на площі біля стадіону вже цієї неділі. Він дав відповідь на запитання, які хвилюють суспільство. Наприклад, прокоментував можливі зміни в кадровій політиці. «Це мають бути молоді люди, — сказав він. — Люди, які дуже добре проявили себе в програмі децентралізації -лідери об’єднаних громад». П. Порошенко також пообіцяв, що одразу після виборів ініціюватиме зміни до Конституції, задля скасування посад голів обласних державних адміністрацій, адже це продовження реформи децентралізації. Натомість, глава держави пропонує, щоб контроль за суверенітетом та територіальною цілісністю здійснювали перфекти. А референдум про вступ у НАТО, на думку чинного Президента, варто проводити тоді, коли країна буде готова до цього — не раніше 2023 року.

Факт

У п’ятницю, 19 квітня, о 20.00 глава держави візьме участь, як того вимагає закон, і у теледебатах на «Суспільному телебаченні». Але чи буде в ефірі Володимир Зеленський — не відомо. Поки що його штаб наполягає на тому, що зустріч із людьми кандидат на пост Президента планує провести цього дня о 19.00 все-таки на НСК «Олімпійський».