Центральна виборча комісія під головуванням глави ЦВК Тетяни Сліпачук завершила приймати та оголошувати протоколи окружних виборчих комісій про підсумки повторного голосування 21 квітня 2019 року з чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року в межах територіальних виборчих округів.

Як повідомили у Відділі взаємодії із ЗМІ Секретаріату ЦВК, учора для розгляду та подальшого опрацювання було прийнято протоколи про підсумки повторного голосування окружних виборчих комісій ще двох територіальних виборчих округів: № 121 (Львівська область) і № 185 (Херсонська область). Також ЦВК прийняла уточнений протокол окружної виборчої комісії ТВО № 77.

«Таким чином, 26 квітня 2019 року Центральна виборча комісія прийняла протоколи про підсумки повторного голосування окружних виборчих комісій усіх 199 територіальних виборчих округів», — повідомили у ЦВК. Комісія також прийняла всі протоколи ДВК про підрахунок голосів виборців зі 101 закордонної виборчої дільниці.

Згідно з попередніми результатами, відповідно до 100 відсотків опрацьованих електронних протоколів, на президентських виборах переміг Володимир Зеленський із результатом 73,22 відсотка, в чинного Президента Петра Порошенка — 24,45 відсотка. За законом, ЦВК має оголосити офіційні результати президентських виборів до 1 травня.

Вл. інф.

Фото Укрінформ