Фото надане автором.

У рамках міжнародної акції «Ніч музеїв» в інформаційному центрі Рівненської АЕС «Полісся» відбулася однойменна культурно-соціальна акція. До неї долучилися старшокласники Вараської ЗОШ №5 — творча команда «Промінь майбутнього». У магічній атмосфері лише з ліхтариками у руках школярі пізнавали історію будівництва РАЕС та її міста-супутника (на знімку), по-новому роздивлялись унікальні експонати зі світу мирного атома та знайомились із етнічним українським одягом та речами побуту поліщуків, які проживали на тутешніх землях. Діти із захопленням переглядали експонати центру, адже вони самі випробували себе у ролі екскурсовода.

Родзинкою акції стала презентація окулярів віртуальної реальності, за допомогою яких прогулянка майданчиками діючих АЕС України відтепер стала реальністю для кожного. Завдяки сучасним VR-окулярам сьогодні в культурному хабі РАЕС усі охочі зможуть побачити роботу електростанції зсередини.

«Це найбільш незвична екскурсія у моєму житті, — ділиться враженнями дев’ятикласник Богдан Хлібович. — Побачити експозиції інформцентру у світлі ліхтарів справді круто. Бачиш все зовсім під новим кутом — до деталей. До того ж сподобалося бути гідом для своїх друзів і показати тим самим власні знання про історію будівництва РАЕС. Обов’язково прийду ще».

За словами соціального педагога ЗОШ №5 Анни Марангос-Гадади, завдяки своїй креативності захід був неймовірно цікавим та пізнавальним для учнівської молоді: «Це саме той формат, який необхідний сучасним підліткам. Все побачене і почуте дало учням новий багаж знань, зокрема про те, що Рівненська АЕС є частиною світового мирного атома».

Вікторія ЛЕОНОВА,

керівник прес-центру Рівненської АЕС.