У межах реалізації проекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» на Рівненщині обласне управління охорони здоров’я підписало угоду про закупівлю ангіографічного комплексу з німецькою компанією AFS medizintechnik. Цим комплексом користуватимуться у новому серцево-судинному центрі, що планують відкрити у Сарненській центральній районній лікарні.

На початку минулого року в межах проекту Світового банку вже запрацював серцево-судинний центр у Рівненській обласній клінічній лікарні. За цей час лікування в ньому пройшли приблизно дві тисячі пацієнтів. Тож за ініціативи обласного управління охорони здоров’я та групи впровадження проекту Світового банку було розширено межі проекту та погоджено відкриття ще одного серцево-судинного центру в місті Сарни. Він обслуговуватиме пацієнтів із північних районів регіону.

— Відповідно до сучасних медичних протоколів для того, щоб уникнути небажаних наслідків, медична допомога при інфаркті має надаватися протягом двох годин. Зрозуміло, що доставити пацієнта з північних районів області до Рівного протягом цього часу надто складно, а часом і неможливо. Тому ми виступили з ініціативою відкрити аналогічний рівненському серцево-судинний центр у Сарнах, — розповів керівник групи консультаційної підтримки проекту Світового банку на Рівненщині Сергій Рибачок.