МЗС Німеччини Хайко Маас і Франції Жан-Ів Ле Дріан
Фото: dw.com

Внутрішньополітичні реформи та ситуація на сході нашої країни стали головними темами розмови Президента України Володимира Зеленського та очільників МЗС Франції і ФРН Жан-Ів Ле Дріана й Хайко Мааса, які вчора перебували у Києві з візитом.

Як інформує прес-служба німецького МЗС, сторони підтвердили, що, незважаючи на всі труднощі, Мінські угоди залишаються основою для врегулювання конфлікту з РФ. У цьому контексті міністри зауважили, що варто дати новий старт цим домовленостям. Учасники розмови відзначили, що для розв’язання конфлікту на Донбасі всі залучені сторони мають продемонструвати свою волю, зокрема, це стосується «нормандського формату».

Серед інших тем перемовин — боротьба з корупцією та покращення гуманітарної ситуації на сході нашої країни.

У програмі спільного візиту міністрів також зустріч із українським візаві Павлом Клімкіним.

Перед вильотом до України Хайко Маас заявив, що Німеччина і Франція продовжать підтримку України і її нового президента у проведенні реформ. Він зазначив, що українці пов’язують з обранням нового глави держави великі надії. «Ми хочемо запропонувати Президенту Зеленському нашу підтримку в реалізації цих надій», — заявив Маас. Він наголосив, що люди на сході України, нарешті, потребують миру.

Нагадаємо, що 30-31 травня в Україні з візитом перебувають очільники МЗС Польщі та Швеції.