Є в Байковецькій громаді, що на Тернопільщині, один день у році, коли всі крутяться, як дзиґа. І отримують від цього неабияке задоволення. Тому цей день так і називається: «ДзиґаБай».

Цьогоріч цей культурно-спортивний фестиваль відбувся на стадіоні села Байківці. Організатори провели чемпіонат Байківців із міні-футболу, турнір між командами Байковецької громади і гостями із Золотниківської та Іванівської сільських громад і Микулинецької селищної громади, ралі на мотоблоках, численні естафети, ігри та забави для дорослих і дітей. Також була концертна програма, де талантом ділилися солісти та колективи з усіх цих громад.

Для дітей організували спеціальні тематичні та ігрові зони. Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Байковецької сільської ради створив для наймолодших учасників свята цікаві майстер-класи з розмальовування гіпсових фігурок і ліплення з пластиліну. Діти не покидали павільйон аж до вечора, поки він не перетворився на фан-зону: всі охочі мали змогу подивитися фінал Ліги чемпіонів УЄФА. Свято завершилося запальними танцювальними ритмами.

Один із важливих і знакових моментів фестивалю — підписання Меморандуму про співпрацю керівниками чотирьох громад. А саме: Байковецьким сільським головою Анатолієм Куликом, Золотниківським — Данилом Бугаєм, Іванівським — Русланом Шафрановичем і Микулинецьким селищним головою Петром Осіпчуком, — повідомляють на сайті Байковецької ОТГ.

Виступаючи перед учасниками свята, сільський голова Анатолій Кулик вручив жителю села Байківці Любомиру Скоренькому почесний знак-орден «За заслуги перед Байковецькою громадою», розповів про історію «ДзиґиБай», привітав гостей з інших громад і запросив усіх на фестиваль, який відбудеться наступного року.

Тернопільська область.