У тому, що за програмою Нової української школи вчитися справді цікаво, вже переконалися першокласники Розсошенської гімназії, що під Полтавою.

Фото автора.

На психолого-педагогічному факультеті Полтавського національного педагогічного університету імені В. Короленка врочисто відкрили навчально-методичну лабораторію інноваційних освітніх рішень. Діятиме вона на кафедрі початкової освіти, природничих і математичних дисциплін та методики їх викладання.

Адже йдеться фактично про модель кабінету Нової української школи, першопрохідцями якої стали наші першокласники. У ньому, як і в справжніх шкільних класах, розмістили нові парти незвичної форми, мультимедійну дошку та інше сучасне обладнання, унаочнення тощо. Усе те майбутні педагоги, на переконання ректора університету Миколи Степаненка, декана психолого-педагогічного факультету Наталії Сулаєвої та інших учасників згаданих урочистостей, мають освоювати вже зі студентської лави.

Досвідом роботи за програмою Нової української школи з присутніми поділилася заступник директора з навчально-виховної роботи Полтавської гімназії № 6 Тетяна Бугаєць. До речі, на цю зустріч в університет вона прийшла з кількома своїми вихованцями-першокласниками, котрі одразу випробували нові парти та інші «підручні засоби» щойно відкритої лабораторії.

Полтава.