У складі делегації були заступники голови комітету Віктор Вовк та Борис Тарасюк, а також голова підкомітету з питань міжпарламентських зв’язків, двосторонніх та багатосторонніх відносин Володимир Ар’єв.

Наша делегація зустрічалася з головою Комітету у закордонних справах Палати представників Еліотом Енгелем та конгресвумен, віце-головою підкомітету з питань Європи, Євразії, енергетики та довкілля Комітету закордонних справ Палати представників Абігаль Спенбергер. У ході зустрічі сторони обговорили поточну ситуацію на міжнародній арені та в Україні, перспективи подальшої співпраці на рівні обох комітетів. Члени комітету зосередили увагу на важливості визволення українських політв’язнів та посилення санкцій проти РФ, а також зосередили увагу на загрозах реалізації проекту «Північний потік-2» та перспективах членства України в НАТО.

Делегація комітету також була присутня на урочистому заході з нагоди проведення Дня України у Конгресі США, у якому також взяли участь Посол України в США Валерій Чалий, члени груп дружби з Україною у Конгресі США Сенатор Джон Барроссо та Конгресмен Браян Фітцпатрик, а також керівництво й активісти організацій української діаспори та представники ЗМІ.

Українська сторона висловила подяку США за активну позицію щодо запровадження санкцій проти РФ, допомогу у просуванні пріоритетних зовнішньополітичних цілей нашої держави та за послідовну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України.

Фото: rada.gov.ua