Фото надані ГУ ДСНС у Рівненській області.

На базі тренувального полігона Головного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій у Рівненській області тривають п’ятиденні масштабні міжнародні навчання «Rescue Days Ukraine 2019». За їх перебігом стежать заступник Голови ДСНС Руслан Білошицький, представники Посольства Німеччини в Україні, фірми-виробника спецобладнання для рятувальників Weber-Hydraulik GmbH (саме під її патронатом з 2007-го щороку проходять такі навчання), голова Рівненської обласної ради Олександр Данильчук.

Досі українські рятувальники брали участь у таких навчаннях лише як спостерігачі та учасники. — Зараз ми розпочинаємо перші в Україні навчання такого рівня, які наші спеціалісти проводять самостійно як тренери, — каже Руслан Білошицький. Він також підкреслив, що проведення «Rescue Days Ukraine 2019» в нашій країні є неабияким показником довіри до Служби, а їх результат дасть можливість Україні долучитися до проведення таких масштабних навчань на постійній основі.

— Україна вперше з країн Східної Європи приймає у себе навчання такого рівня, і честь бути першою з областей випала саме Рівненщині, — розповідає начальник ГУ ДСНС у Рівненській області Сергій Крук. — У навчаннях беруть участь майже 200 рятувальників з України, а також представники зарубіжних країн. Учасники розглядають типові і найскладніші сценарії ДТП за участю легкових автомобілів, вантажівок та автобусів. Окремо вивчають особливості конструкцій найновіших автомобілів, які наочно розбиратимуть за допомогою аварійного спецобладнання. На мою думку, багаторічний досвід міжнародних навчань «Rescue Days» є хорошим майданчиком для обміну практичними знаннями, а також налагодження міцної співпраці між рятувальними службами країн.

Під час відкриття навчань для територіальних підрозділів ДСНС передали 12 спеціальних аварійно-рятувальних автомобілів. З-поміж інших, ключі від нових авто отримали керівники Рівненського гарнізону ДСНС.

Для відвідувачів заходу рятувальники приготували багато цікавих показових майстер-класів, а також на території полігона облаштовано різні зони для дозвілля та відпочинку як дорослих, так і дітей.

Рівне.