Традиційні заходи із вшанування загиблих козаків відбудуться на території Національного історико-меморіального заповідника «Поле Берестецької битви», що в селі Пляшева Радивилівського району.

28 червня вранці у Свято-Георгіївському соборі відслужать богослужіння. Після цього відбудеться ІХ Всеукраїнський фестиваль козацької пісні «Встань, козацька славо! Засвіти знамена».

Наступного дня, 29 червня, зранку відбудеться богослужіння у Свято-Георгіївському соборі в селі Пляшева. Потім відслужать панахиду в урочищі Монастирщина, що в селі Острів. А вже о 20-й годині в селі Пляшева відбудеться вистава «Берестечко» за історичним романом у віршах Ліни Костенко.

У неділю, 30 червня, у Свято-Георгіївському храмі відбудеться Вселенська панахида за спокій душ загиблих українських козаків і новітніх українських героїв, які полягли за незалежність держави. Після цього — урочиста хода і покладання квітів до пам’ятника Героям Берестецької битви. А о 13-й годині присутніх запрошують на літературно-мистецьку композицію «На поклін до Козацьких могил».

Упродовж трьох днів на території заповідника триватиме козацьке таборування.

Рівне.