На вимогу 158 народних депутатів України відповідно до статті 19 Регламенту Верховної Ради України голова парламенту Андрій Парубій підписав розпорядження «Про скликання позачергового пленарного засідання Верховної ради України восьмого скликання».

Згідно з документом, під час засідання, яке розпочнеться 11 липня 2019 року о 14-й годині 15 хвилин, буде розглянуто такі питання:

1. Проект закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за злочини, вчинені щодо малолітньої чи малолітнього, неповнолітньої чи неповнолітнього та особи, яка не досягла статевої зрілості (№ 6449 від 16. 05. 2017 року).

2. Проект закону України про внесення змін до деяких законів України щодо впровадження Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої чи малолітнього, та посилення відповідальності за злочини, вчинені проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої чи малолітнього (№ 6607 від 21.06.2017 року).