Насамперед вони побували в КСП 8-ї роти 25-ї окремої повітрянодесантної бригади Збройних Сил України, оглянули позиції українських військових, перенесені в результаті розведення сил. «Війська всі розведені. Командири готові. «Зради» жодної немає», — доповів начальник Генерального штабу — Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак.

Президент Зеленський пройшов понад півкілометра далі нульової позиції ЗСУ вглиб зони розведення і дійшов до зруйнованого мосту, через який люди перетинають лінію розмежування.

На території КПВВ глава держави зробив зупинку, аби вшанувати пам’ять і покласти квіти до пам’ятного знака українським воїнам, які загинули у боях з російськими окупантами. Президент наголосив, що за умов перемир’я зруйнований міст через Сіверський Донець буде відновлено досить швидко. І запевнив, що під час будівництва цієї споруди люди матимуть можливість перетинати лінію розмежування.

Також Президент України поспілкувався із заступником голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Марком Етерінгтоном щодо координації дій у цьому регіоні. Гостям представили результати роботи груп розмінування. Рештки ворожих боєприпасів, знайдені піротехнічними групами, є беззаперечними доказами російської агресії. «Висока делегація мала нагоду переконатися у тому, що українська сторона неухильно виконує міжнародні договори та пункти Мінських домовленостей», — зазначає прес-центр ООС.

Володимир Зеленський та Дональд Туск ознайомилися також із гуманітарними проектами на Донбасі, які реалізуються за підтримки Європейського Союзу.

Фото: president.gov.ua