Закликають Президента України Віктора Януковича депутати Одеської обласної ради. Відповідне звернення вони затвердили на вчорашній позачерговій сесії. На її розгляд було запропоновано два альтернативні проекти рішення. Один підготував голова облради Микола Тиндюк, другий — голова обласної організації «Фронту змін» Володимир Немировський.
У своєму проекті звернення представник опозиції пропонував звернутися до Президента із проханням запровадити мораторій на застосування правоохоронцями сили і спецзасобів, а також закликати протестувальників не використовувати силу і зброю проти працівників міліції. Також висловлювалася готовність підтримати Президента на шляху мирного виходу із ситуації.
У ході обговорення депутати В’ячеслав Маркін і В’ячеслав Страшилін пропонували доповнити проект, зокрема, попросити главу держави заборонити партію «Свобода» та організації, що сповідують ідеї фашизму. Однак ці пропозиції не були підтримані колегами. Микола Тиндюк нагадав присутнім, що організації, які сповідують ідеї нетерпимості, і так заборонені в Україні. Крім того, у Президента немає повноважень припиняти діяльність партій і організацій.
У результаті бурхливого обговорення, в якому взяли участь депутати обласної ради і голова Одеської обласної державної адміністрації Микола Скорик, проект Миколи Тиндюка набрав 90 голосів.
 
Одеса.