Про це сам політик заявив журналістам під час зустрічі членів партії з Президентом Володимиром Зеленським у Трускавці наприкінці минулого тижня. Водночас, за словами Д. Разумкова, на посаду Першого заступника глави парламенту можуть запропонувати Руслана Стефанчука. «Ми озвучили свої кадрові позиції за посадами, які пропонуватиме партія «Слуга народу» в майбутній Верховній Раді», — зауважив він. Обрані від «Слуги народу» майбутні депутати закінчили навчання і вже роз’їхалися з Карпат по домівках. На сторінці політичної партії в Фейсбуці зазначено, що «тиждень інтенсивного навчання пройшов як один день» завдяки «гарному та затишному місцю», де воно відбувалося. Мовляв, завдяки «гостинній зустрічі знання засвоювалися краще».

Поки що не відомо наскільки ефективним виявиться тижневе навчання, але один із його учасників Богдан Яременко на своїй сторінці в соцмережі поділився персональним досвідом «пробних засідань парламентських комітетів». «Комітет у закордонних справах вийшов найкрасивішим, — пише він. —Більшість нашого складу — пані». Під час навчального засідання дискутували з приводу ратифікації Стамбульської конвенції. Майбутні депутати «емоційні, пристрасні, аргументовані, енергійні», стверджує Б. Яременко. Із тону його повідомлення можна розуміти, що він сподівається очолити цей комітет. Однак визнає — навчальне рішення зі Стамбульської конвенції так і не прийняли. Ніхто не виступив проти ратифікації, але, зваживши на аргументи «проти», вирішили, що повернутися до питання потрібно лише після змістовної дискусії з радою церков. «Мене це надихає, — каже Б. Яременко. — Ненавиджу людей, які ставлять на груди переможеному ногу. Нові молоді депутати цілком інакші — вони впевнені у своїй правоті, але не вміють і не хочуть ігнорувати інших, прагнуть діалогу. Переконати, а не перемогти».

Натомість представниця «Опозиційної платформи — За життя» Наталія Королевська звертає увагу на те, що розвиток країни тепер залежить від якості рішень, прийнятих найближчим часом. «У бюджеті є мільйони гривень, які необхідно спрямувати на соціальну підтримку людей, — сказала вона в ефірі одного з телеканалів. — Потрібно прибрати всі корупційні схеми, переглянути прожитковий мінімум, спрямувати кошти на підвищення пенсій і заробітних плат, реструктуризувати заборгованість за комунальні послуги, переглянути соціальні стандарти». Та все ж основний акцент у цій партії виставляють на припинення бойових дій. «Це має стати головною ідеєю, яка об’єднає всіх розсудливих політиків нашої країни», — стверджує Н. Королевська.