Ініціативу активістів про її проведення підтримала міська рада. Разом з містянами у колоні будуть народний депутат України місцевий підприємець Геннадій Вацак, міський голова Могилева-Подільського Петро Бровко, депутати міськради, члени виконкому. Майорітимуть державні прапори, друзі й побратими загиблих нестимуть їхні портрети.

Завершиться хода біля Меморіалу Героям, спорудженого 2016-го у центральній частині міста при вході до парку культури і відпочинку.

Шістнадцять могилівчан віддали життя у боротьбі з ворогом. Портретні зображення кожного з них висічено на кам’яній стелі скульптором Миколою Крижанівським. Їхні імена озвучать, як це робили під час відкриття Меморіалу.

Семеро загиблих — вартові Могилів-Подільського прикордонного загону. Один з них — старший лейтенант В’ячеслав Семенов удостоєний звання Героя України. Його ім’я присвоїли місцевому прикордонному загону.

Не повернулися з району бойових дій також прикордонники Олег Глущак, Олександр Дзюбелюк, Володимир Блажко, Віктор Соколовський, Павло Дмитренко. У боях з ворогом загинули розвідник 128-ї гірсько-піхотної бригади Євген Герасевич, добровольці Андрій Бровінський, Сергій Вознюк, Володимир Коняга, мобілізовані Максим Чорнокнижний, Андрій Крилов, Сергій Керницький, боєць полку «Азов» Владислав Дюсов, нацгвардієць Віктор Долінський, айдарівці Ігор Римар та Сергій Коврига. Наймолодшому з полеглих — Владиславу Дюсову — на час загибелі виповнився лише 21 рік.

Перед ходою відбудуться урочистості з нагоди Дня Державного прапора. Жовто-блакитне знамено піднімуть на щоглі біля будівлі міськради.

Наступного дня, 24 серпня, у місті продовжаться святкові заходи. Один з них неодмінно приверне увагу кожного, хто прийде у центр міста. Мова про Фестиваль національних кухонь. Буде виставка робіт народних умільців. Зокрема, місто славиться майстрами витинанки. Тут створено музей витинанки. Своє мистецтво даруватимуть землякам колективи художньої самодіяльності.

Традиційно могилівчани запрошують на свято Незалежності країни сусідів з Молдови. Кордон з цією державою проходить у Могилеві-Подільському по Дністру.

Вінницька область.