Народний депутат Зіновій Андрійович (перший праворуч) під час віча.

Фото надано Зіновієм Андрійовичем.

Біля Пнівського замку відбулися урочистості з нагоди ювілею першого демократичного виступу.

У Надвірнянському районі відбулися урочисті заходи, присвячені 30-й річниці першого демократичного віча на Пнівському замку. У них узяли участь народний депутат Зіновій Андрійович, керівники Надвірнянського району та міcта, духовенство, ліцеїсти Прикарпатського військово-спортивного ліцею-інтернату, депутати різних рівнів та представники громадських організацій. А головне — прибули організатори першого демократичного виступу тридцятирічної давності. Адже тоді була інша країна, інші закони.

А такі активісти якраз пришвидшили її розвал.

Під час урочистостей організатори віча Марія Ісопенко, Богдан Березицький, Ольга Фуфулько та Ярослав Лазорко отримали подяки від влади та овації від своїх рідних, громадськості. Лунали патріотичні пісні у виконанні місцевих аматорів.

«Перше демократичне віче на Пнівському замку 24 вересня 1989 року стало не тільки однією з найважливіших подій в історії нашого краю. Пнівське віче — це воля, свобода, правда, патріотизм, воно громадянським духом заявило свою єдність та одностайну вимогу — проголошення Незалежної Суверенної Соборної Української Держави», — наголосив у своєму виступі народний депутат Зіновій Андрійович.