На знімку: під час зустрічі.

Голова Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування Олег Бондаренко й голова підкомітету Павло Якименко зустрілися з колективом Українського науково-дослідного інституту екологічних проблем, що в місті Харкові.

У вступному слові Олег Бондаренко наголосив, що комітет цікавлять напрацьовані в інституті масиви даних та дослідження екологічних процесів та явищ, які можуть використовуватися в роботі комітету, зокрема, під час розробки Стратегії екологічної політики держави, інших нормативно-правових документів. Особливо цікавими в цій площині видаються дослідження з імплементації директив Європейського Союзу.

Після цього було заслухано доповіді керівників усіх підрозділів інституту. Голова комітету О. Бондаренко предметно поспілкувався з кожним із них.

Найбільшу увагу О. Бондаренко та П. Якименко приділили обговоренню питання досліджень з моніторингу та імплементації директив ЄС щодо природних складових атмосферного повітря і водного середовища, питанням поводження з відходами, дослідження процесів шкідливого «цвітіння» (евтрофування водних об’єктів) та їх впливу на здоров’я людей, а також взаємовпливу підприємств та евтрофованих водойм. Народні депутати зазначили, що дуже актуальні нині дослідження водовідведення з шахт та впливу на підземні води.

Учасники зустрічі висловили сподівання, що подальша співпраця Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування і УКРНДІЕП в майбутньому продуктивно розвиватиметься та поглиблюватиметься.

Фото надано Комітетом Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування.