Про це повідомило турецьке інформаційне агентство «Анадолу». 

Воно також поширило заяву міністерства національної оборони Туреччини, в якій зазначається, що «на цьому етапі немає потреби в здійсненні нової операції за межами зони поточної», і буквально відразу розпочнеться спільна робота з виконання угод, досягнутих між президентами Туреччини й Росії у Сочі.

Зокрема, вони передбачають, що підрозділи російської військової поліції та сирійської армії після полудня 23 жовтня ввійдуть у буферні райони, що межують із зоною турецької операції в Сирії. Формуванням сирійських курдів дається ще 150 годин, щоб повністю звільнити 30-кілометрову зону від кордону з Туреччиною. Після цього військові підрозділи Росії і Туреччини приступлять до спільного патрулювання та зачистки  в цій зоні. Це, до речі, потребує залучення додаткових сил і техніки двох країн до цього регіону. Лідери Туреччини й Росії також домовилися в Сочі про сприяння безпечному й добровільному поверненню сирійських біженців, які перебувають у таборах на турецькій території, до своїх домівок. У спільному турецько-російському меморандумі, який складається з 10 пунктів, є зобов’язання сторін про продовження спільної боротьби з тероризмом у всіх його проявах і рішучість двох країн протистояти сепаратизму в Сирії.

Президент США Дональд Трамп позитивно оцінив домовленості, досягнуті в Сочі. На своїй сторінці у Твіттері у вівторок він написав: «Схоже, що стосовно Туреччини, Сирії і Близького Сходу надходять гарні новини. Очікую, що інформація продовжить надходити!» Але так і не роз’яснив своїм підписникам, про що саме йдеться. Політичні аналітики вважають ці слова схваленням рішення лідерів Туреччини й Росії, яке виключає ведення бойових дій у Сирії й подальше кровопролиття.