Олена Кондратюк, Дмитро Разумков, Джанні Букіккіо.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.

Більше фото тут 

Українська парламентська делегація на чолі з Головою Верховної Ради України Дмитром Разумковим розпочала свою роботу у Страсбурзі в рамках Європейської конференції глав парламентів країн—членів Ради Європи.

«Це традиційний європейський саміт лідерів парламентів країн—членів Ради Європи, країн-партнерів, країн-спостерігачів і сусідніх країн, а також голів інших міжнародних асамблей», — зазначила заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк.

Зокрема, в цьогорічній конференції беруть участь майже 60 глав парламентів та 300 делегатів, в тому числі парламентська делегація України.

«У нашої делегації буде багато зустрічей і переговорів. Працюватимемо над зміцненням міжнародної коаліції з протидії агресору, збереженням і посиленням режиму міжнародних санкцій проти РФ, остаточним поверненням в Україну всіх незаконно утримуваних агресором заручників і в’язнів сумління», — підкреслила Олена Кондратюк.

Вона висловила переконання, що Рада Європи і ПАРЄ мають відновити свій авторитет шляхом повернення до власних цінностей, що лягли в основу створення і діяльності цієї організації.

«Це не лише повага до прав людини і демократичних свобод, але й верховенство права і справедливості, принципи добросусідства і мирного співіснування», — зауважила заступниця Голови Верховної Ради.

Відповідно до програми конференції очікуються дискусії: «Наш спільний Європейський дім: наступні 70 років», «Реалізація порядку денного ООН 2030 та його Цілей сталого розвитку: внесок парламентів» та «Жінки в політиці та в публічному дискурсі».

Також Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков проведе низку двосторонніх зустрічей з європейськими партнерами.

Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.