Зустріч проходила  у рамках Європейської конференції голів парламентів держав-членів Ради Європи.

Під час зустрічі було обговорено питання щодо затвердження програми та пріоритетів Європейського центру парламентських досліджень і документації (ECPRD), відбулися обмін думками та обговорення змін до Статуту ECPRD. Учасники засідання заслухали звіт про діяльність Європейського центру парламентських досліджень і документації за 2016—2018 рр. та обговорили можливості забезпечення кращої участі і більшої залученості парламентаріїв до роботи Парламентської асамблеї Ради Європи.

Керівник апарату Верховної Ради України Вячеслав Штучний зазначив, що діяльність Європейського центру парламентських досліджень і документації здійснюється у трьох напрямах: проведення семінарів, направлення та опрацювання запитів з особливо важливих питань і публікації.

За словами Вячеслава Штучного, семінари організовуються за ініціативою ECPRD, які становлять предмет спільного інтересу, у тому числі щодо роботи парламентських адміністрацій (апарату тощо). На таких заходах можуть обговорюватися питання, пов’язані з європейською інтеграцією, питання етики, роботи інформаційних підрозділів, бібліотек, архівів тощо.

Парламенти країн-членів Європейського Союзу можуть надсилати запити до асамблей та отримувати результати порівняльного аналізу з визначених питань. Такі відповіді можуть публікуватися на офіційному сайті центру, де також наявна інформація про склад директорату центру, релізи і доповіді з семінарів, дослідження та статті у рамках парламентської проблематики.

«Для успішної комунікації європейських парламентів необхідно сформувати власні цілі та розуміти стандарти роботи один одного з метою запобігання негативним явищам та для можливості бути поінформованими про важливі для життя і безпеки речі», — сказав Вячеслав Штучний.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.
Фото прес-служби апарату Верховної Ради України.