У різних будівлях тривають капітальні та поточні ремонти, всі системи життєзабезпечення лагодяться, а їхні елементи замінюються на сучасні. Замінюється й обладнання тих чи інших корпусів і структурних підрозділів. Так, Житомирський військовий госпіталь отримує сучасне устаткування. І не лише суто медичного призначення.

Одне з нещодавніх надбань госпіталю — сучасний пральний комплекс, закуплений коштом Міністерства оборони. Став він військовому відомству у 800 тисяч гривень, зате наскільки цей комплекс покращив та полегшив роботу шпитальної пральні!

— Перебуваючи на лікуванні та проходячи реабілітацію після поранень, військовослужбовці отримують у нас не лише медикаменти, а й весь спектр побутових послуг. У тому числі це — й лазнево-пральне обслуговування, — розповідає заступник начальника госпіталю з морально-психологічного забезпечення майор Олексій Бердник. — З отриманням сучасного прального комплексу ці послуги надаватимуться пацієнтам на більш якісному рівні, а процеси прання, сушіння й прасування білизни й речей значно пришвидшаться.

Як розповіли журналістові АрміяІnform у госпіталі, новий комплекс складається із сучасних пральних, сушильної та прасувальної машин. Наразі завершено монтування комплексу, оператори вивчили принцип його роботи, і госпітальна пральня розпочала експлуатацію новинки. Як зазначають фахівці, ефективність та швидкість роботи пральні зросла у рази.

Фото надано автором.