До української делегації, яку очолив Петро Порошенко, увійшли також Ірина Геращенко, Марія Іонова, Іванна Климпуш-Цинцадзе та Артур Герасимов. Як відомо, у вересні 2019 року «Європейська солідарність» увійшла до найбільшої та найвпливовішої загальноєвропейської політичної партії «Європейська Народна Партія».

Під час саміту делегація порушувала питання ситуації в Україні, російської агресії проти нашої країни. Як зауважила І. Геращенко, такі саміти унікальні тим, що на них можна зустріти багато друзів України — європейських лідерів. «Наша делегація вже мала зустріч із Дональдом Туском (Конгрес «ЄНП» обрав Дональда Туска на посаду президента партії. До виконання обов’язків політик стане 1 грудня 2019 року), і всюди ми говоримо про те, що потрібно зберегти санкційний тиск на Російську Федерацію», — зауважила вона, додавши, що команда «ЄС» активно працює на те, щоб наш голос чули у світі й Україна була суб’єктом, а не об’єктом зовнішньої політики.

Водночас Артур Герасимов наголосив на необхідності збереження європейського вектору розвитку нашої країни і що в цьому питанні нам потрібна підтримка всіх європейських друзів і партнерів нашої країни.

Народні депутати зустрілися, зокрема, з депутатами Європарламенту з Литви Расою Юкневічєне, Андреасом Кубіліусом, Габріелюсом Лансбергісом. Поспілкувалися з головою делегації Бундестагу в ПА НАТО Карлом Ламмерсом, також обговорили посилення ролі жінок в політиці з керівником жіночого крила «ЄНП» Доріс Пек. «Мали десятки інших зустрічей на полях саміту. З усіма нашими друзями говорили про координацію дій на міжпарламентських майданчиках, спільну боротьбу проти російської агресії, підтримку реформ в Україні, співпрацю в рамках «Східного партнерства». «ЄНП» хвилює ситуація в Грузії, Молдові, багато йшлося про Балкани. Наших друзів непокоять певні недемократичні процеси в Україні. Запросили європейських друзів разом відвідати Донбас», — написала Ірина Геращенко у Фейсбуці.

У підсумковій резолюції саміту Європейської народної партії було засуджено російську агресію проти України та підтверджено, що двері ЄС відкриті для нашої держави. «Той факт, що засуджено російську агресії, що вітають вступ України до Євросоюзу і НАТО є одним з основних підсумків резолюції. Двері Євросоюзу відкриті — це потужна мотивація для України, щоб реформи продовжувати», — резюмував П. Порошенко.

Фото зі сторінки Іванни Климпуш-Цинцадзе у Фейсбуці.