Це своєрідний акт протесту проти призупинення справ Майдану, пов’язаний з тим, що з 20.11.2019 року Генпрокуратура остаточно втратила функцію слідства. За словами Є. Закревської, вона не припинить голодування, доки не буде проголосовано поправку, що дає змогу слідчим ГПУ у справах Майдану перейти до ДБР і відновити розслідування.

Нагадаємо, 21 жовтня генпрокурор Рябошапка підписав наказ про створення департаменту процесуального керівництва (не плутати з досудовим розслідуванням) у провадженнях про злочини, вчинені у зв’язку із протестами 2013—2014 років, а через два дні колишнього начальника управління спеціальних розслідувань ГПУ, яке займалося справами Майдану, Сергія Горбатюка звільнили з Генпрокуратури.

Зі свого боку голова парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія в ефірі каналу «1+1» запевнив, що за поправку до закону про ДБР, що дає змогу продовжити розслідування справ Майдану, депутати проголосують, однак не раніше 3 грудня, тому що нині народні обранці працюють в округах. 

Заступник генпрокурора — головний військовий прокурор Віктор Чумак в ефірі того самого каналу пояснив ситуацію так: «Справи, які безпосередньо стосуються злочинів на Майдані, ми зобов’язані передати Державному бюро розслідувань. Ми також розуміємо, що не можна допустити, щоб суспільство сказало, що ці справи зливають, ховають чи ще щось. Тому було прийнято таке рішення, що в проекті закону № 2116, який перебуває на розгляді у Верховній Раді, передбачити, що слідчі ГПУ, які ведуть справи Майдану останні п’ять років, у спрощеному порядку можуть перейти на роботу до ДБР».