21 листопада адвокат Євгенія Закревська, яка з перших днів Революції Гідності захищає інтереси постраждалих і загиблих активістів, оголосила голодовку. Вона триватиме, доки депутати не ухвалять поправку № 318 до законопроекту № 2116, яка дозволить слідчим у справах Майдану перейти у відповідне управління ДБР та поновити зупинене нині розслідування.

Закревська в інтерв’ю Цензор.НЕТ пояснила свою вимогу: «Які б у ДБР не були класні слідчі — це навіть не питання їхньої компетенції. Тому що розслідування справ Майдану — це вже спеціальна компетенція, яка набулась саме за період розслідування цих справ. Аналогічних справ в Україні не було ніколи, досвід у слідчих насправді унікальний. До того ж вони знають матеріали справи. Це також дуже важливо, тому що тільки на те, щоб передивитися усі долучені до справи відео, людині знадобиться майже півроку, а то і рік... Тому передача справи у ДБР означатиме, що за найдобросовіснішого підходу з боку ДБР провал у розслідуванні триватиме від 3—6 місяців до року (тому що були випадки, коли лише ознайомлення стільки часу займало). Якщо втратити темп розслідування — потім його потрібно буде збирати фактично заново. Треба буде поновлювати контакти зі свідками та потерпілими і так далі».

У свою чергу український режисер Олег Сенцов, який був бранцем Кремля понад п’ять років, підтримав голодовку адвокатки сімей Героїв Небесної Сотні у вимозі бути почутим владою, назвавши такий крок «позицією небайдужої людини». Про це він написав пост на своїй сторінці у Фейсбуці. До речі, у соцмережі запустили флешмоб на підтримку Євгенії Закревської.