Ця поправка дозволить продовжити займатися справами Майдану слідчим ГПУ після передачі за підслідністю цих справ у ДБР.

У вівторок ввечері біля будівлі Верховної Ради відбулася акція на підтримку адвоката Закревської під гаслами «Не злий справи Майдану». На момент проведення заходу до голодовки через нерозслідування справ щодо акцій мирного протесту громадян з 21 листопада 2013 року по 22 лютого 2014 року долучилося з десяток осіб.

Євгенія Закревська, яка була присутня на акції, повідомила про зустріч у Кабміні з Прем’єр-міністром Олексієм Гончаруком та потерпілими й родинами загиблих на Майдані. За її словами, Гончарук 3 грудня обіцяє голосування у парламенті, але питання позачергового засідання не розглядається. Вона додала, посилаючись на інформацію, отриману від прем’єра, що депутати мають не тільки створити управління у справах Майдану в ДБР, а й збільшити чисельність слідчих.

Нагадаємо, справами Майдану займалося управління спецрозслідувань ГПУ, яке очолював Сергій Горбатюк. Але з 20 листопада прокуратура втратила повноваження на розслідування кримінальних проваджень і це управління було розформовано.

Фото: censor.net.ua