На знімку: Денис Шмигаль, Василь Буджак, Владислав Криклій, Андрій Сазонов, Едуард Прощук.

Фото автора.

Під час відвідин Івано-Франківщини Владислав Криклій окреслив впровадження багатьох інфраструктурних проектів

Насамперед урядовець разом із народним депутатом Едуардом Прощуком та головою Івано-Франківської ОДА Денисом Шмигалем проконтролював перебіг робіт із відновлення мосту через річку Чечва в Калуському районі, зруйнованого повінню 2018 року. Будівництво тут триває повним ходом, підрядник працює оперативно, роботи до кінця року планує завершити.

Міністр відзначив злагодженість роботи обласної влади, проектантів та мостобудівників. Адже під час першого офіційного візиту Президента Володимира Зеленського на Прикарпаття, що відбувся 2 серпня, тут була руїна. Глава держави пообіцяв сприяння із виділенням коштів на відновлення мосту. Згодом надійшли 25 млн грн, і нині вже видно результати.

Ознайомився Владислав Криклій і з об’єктами, які потребують фінансування. На дорозі державного значення Н-10 Стрий — Мамалига це незавершене будівництво мосту в селі Боднарів Калуського району через річку Луква. Керівник Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області Василь Буджак заодно розповів про проведені протягом останніх чотирьох років ремонтно-будівельні роботи та зосередився на пріоритетах 2020 року. Серед першочергових завдань — завершення будівництва мосту в Боднарові.

Побував міністр і на інших інфраструктурних об’єктах області. Зокрема, оглянув будівництво нового мосту через річку Бистриця Солотвинська в Івано-Франківську, де міський голова Руслан Марцінків наголосив на зробленому та на потребі державного фінансування. У зустрічі на мосту взяла участь народний депутат Оксана Савчук.

Про стан доріг місцевого значення інформував міністра керівник ДП «Дороги Прикарпаття» Андрій Сазонов. Голова Івано-Франківської ОДА Денис Шмигаль зазначив, що 2020-й на Прикарпатті оголошено Роком доріг та мостів, адже приведення дорожньої інфраструктури до належного стану — пріоритетне завдання влади та запорука соціально-економічного розвитку області.

На завершення робочого візиту міністр відвідав локомотиво-ремонтний завод, оглянув міжнародний аеропорт Івано-Франківська, провів прес-брифінг на залізничному вокзалі.

«У нас багато проблем і викликів, які потребують негайного реагування та вирішення. Наступного року плануємо відновити 4 тис. км доріг. Уряд виділить 66 млрд грн, налагоджується співпраця з ЄБРР, іншими міжнародними фінансовими організаціями для залучення коштів на будівництво доріг, мостів та інших об’єктів інфраструктури. За 68 днів роботи нової влади збудовано 134 км автошляхів. Темп задано», — зазначив Владислав Криклій.

Міністр наголосив, що основне завдання — підвищувати соціальні стандарти, забезпечити зручний доступ до опорних об’єктів — шкіл, лікарень, поліцейських відділень. Особлива увага — прикордонним областям, щоб із першого метра української землі відчувалися сервіс та комфорт.