Днями Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики на засіданні розглянув проект закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо створення сприятливих умов діяльності для підприємств та організацій, які засновані громадськими об’єднаннями осіб з інвалідністю (№ 2439). Документ передбачає продовження дії нульової ставки ПДВ на продукцію, яку виробляють підприємства та організації осіб з інвалідністю.

«Тільки вчора був опублікований указ, яким Президент постановляє продовжити дію пільгового оподаткування ПДВ для підприємств та організацій людей з інвалідністю. Тож законопроект і виконує поставлену вимогу», — зазначила його авторка, депутатка від фракції «Слуга народу» Юлія Діденко.

За результатами обговорення пропозицій членів комітету учасниками засідання було ухвалено рішення рекомендувати Верховній Раді продовжити на п’ять років пільгове оподаткування ПДВ товарів та послуг, які виготовляють підприємства та організації людей з інвалідністю, інформує прес-служба Верховної Ради.