Учора Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відвідав міста Житомир та Бердичів. Глава парламенту побував у Житомирському обласному ліцеї-інтернаті для обдарованих дітей, де ознайомився з роботою закладу та поспілкувався з викладацьким складом і вихованцями. Спільно з керівником законодавчого органу навчальний заклад відвідали голова Комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак та голова Комітету з питань бюджету Юрій Арістов.

Дмитро Разумков зазначив, що сьогодні Україна випереджає інші європейські країни за кількістю людей, що здобувають вищу освіту. Він також висловив стурбованість із приводу того, що багато молоді виїжджає на навчання за кордон тому, що вважає, що там краще.

«У цій ситуації немає кореляції з бюджетними місцями у вишах. Безумовно, держава повинна підтримувати студентів, але це має бути направлений рух», — зазначив він.
Голова Верховної Ради також закликав вихованців ліцею (на знімку) залишатися на навчання та роботу в Україні. «Цю країну ніхто не збудує, крім тих, хто живе тут, хто бачить своє майбутнє разом з Україною і хоче, щоб його діти жили, навчалися та розвивалися у нашій державі», — підкреслив глава парламенту.

Відповідаючи на запитання про роботу Верховної Ради, Дмитро Разумков також поінформував присутніх про підсумки перших 100 днів роботи народних депутатів дев’ятого скликання. «За сто днів ми прийняли сто законів, навіть більше», — сказав він, зауваживши, що 82 відсотки у цьому скликанні Верховної Ради України — це люди, які не мали досвіду роботи як народні депутати раніше. «Добре це чи погано — мабуть, не мені про це треба говорити — треба дивитися на результати роботи. Однак це скликання Верховної Ради показує досить високу ефективність і в якості, і в кількості законопроектів, які опрацьовуються та приймаються», — наголосив політик.

Захисники мають отримувати належну медичну і психологічну допомогу

У рамках поїздки Дмитро Разумков відвідав також Обласний медичний центр вертебрології і реабілітації, в якому поспілкувався з трудовим колективом і нагородив відзнаками Верховної Ради працівників установи.

Глава парламенту подякував медикам за швидке відновлення стану постраждалих у результаті бойових дій. «Це важливо для тих, хто пройшов фронт, — відновлювати здоров’я і у фізичному, і у психологічному планах», — підкреслив він і побажав колективу працювати у подальшому лише з цивільними пацієнтами.
Дмитро Разумков наголосив на важливості відновлення медичної інфраструктури. «Багато захисників України сьогодні потребують підтримки держави. Важливо, щоб вони проходили через добрі руки цих лікарів», — сказав політик і підкреслив, що медики такі самі герої, як і воїни на фронті. Він також зауважив, що багато хто з лікарів теж пройшов фронт: «Це дуже важлива праця — повернути людей до нормального фізичного і морального стану».

У питанні війни не повинно бути політики, лише спільна державницька позиція

Дмитро Разумков також поспілкувався з бійцями 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України, нагородив Грамотою Верховної Ради України командира частини та вручив військовослужбовцям відзнаки.

«Сьогодні держава докладає максимум зусиль для того, щоб більше ніколи ми не чули про втрати на фронті або поранених. Це не простий і не швидкий шлях, але ми маємо його пройти. І тут не повинно бути політики — лише спільна державницька позиція», — підкреслив глава парламенту.

Дмитро Разумков також висловив глибоку повагу та вдячність військовослужбовцям і зауважив, що народним депутатам варто брати приклад з української армії. «Ми маємо працювати, незважаючи ні на своє здоров’я, ні на своє життя, віддаючись служінню державі повністю — так, як це робите ви», — зазначив він.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.

Довідково

Ліцей засновано у травні 1991 року як Житомирський обласний педагогічний ліцей. Ліцей-інтернат здійснює загальноосвітню підготовку старшокласників за філологічним, суспільно-гуманітарним, природничо-математичним та спортивним напрямами. Кількість класів — 17. Кількість учнів — 466. Навчально-виховний процес забезпечують 78 висококваліфікованих педагогічних працівників.

За 25 років існування ліцею-інтернату з його стін вийшов 3461 учень; 432 випускники нагороджені золотою або срібною медаллю; 449 — похвальною грамотою за особливі досягнення у навчанні. З 1995 року 677 ліцеїстів стали переможцями III (обласного) етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад із навчальних предметів, з них 72 — були учасниками IV (Всеукраїнського) етапу, а 32 — стали його призерами. Зокрема, у 2017—2018 навчальному році 32 ліцеїсти вибороли 33 дипломи І—ІІІ ступенів на цих інтелектуальних змаганнях.

Комунальне некомерційне підприємство «Обласний медичний центр вертебрології і реабілітації» є спеціалізованою лікувально-профілактичною установою, яке забезпечує консультативну, амбулаторну та стаціонарну допомогу населенню, є координаційним центром з питань лікування вертебрологічних хвороб та відновлювального лікування.