Крім того, закладено санкції щодо російської енергетики «з метою забезпечення енергетичної безпеки Європи». 

Зокрема, обмеження запровадять у зв’язку з будівництвом трубопроводів «Північний потік-2» і «Турецький потік», пояснили в Комітеті з питань збройних сил Cенату.

«Найближчими днями Конгрес ухвалить, і президент підпише цільові санкції, які будуть робити саме це, конкретно штрафувати компанії, які беруть участь у встановленні трубопроводу», — заявив сенатор-республіканець Тед Круз. Круз вважає, що американські санкції можуть на понад рік затримати введення в експлуатацію газопроводу «Північний потік-2» або навіть взагалі зупинити його будівництво, повідомляє «Європейська правда».

Оскільки Росія сама не може будувати такі трубопроводи, санкції зачеплять переважно міжнародні спеціалізовані компанії, які потім не допустять до будь-якого бізнесу США. Насамперед це швейцарська компанія Allseas, яка прокладає підводні труби та глибоководні кабелі по всьому світу. А також німецькі компанії, які працюють з «Газпромом».

«Санкції, які зупинять роботи з будівництва «Північного потоку-2», таки включено в законопроект, яким ухвалюється оборонний бюджет США. Очікуємо, що проект буде проголосовано в обох палатах американського парламенту і підписано президентом Трампом до початку Різдвяних свят, — прокоментували подію на сторінці «Нафтогазу» в Фейсбуці. — Введення цих санкцій має потужну підтримку обох партій як в Сенаті, так і в Палаті представників». В «Нафтогазі» подякували сенатору Теду Крузу та сенаторці Джин Шагін «за активну і незламну позицію, яка захищає не лише енергетичну безпеку Європи, а й трансатлантичне партнерство».

Також у повідомленні комітету вказано на необхідність заборонити постачання Туреччині літаків F-35 у зв’язку з купівлею Анкарою російських зенітно-ракетних комплексів С-400.