Він працюватиме в Національному палаці культури до 15 грудня.

На цю подію завжди з нетерпінням чекають жителі болгарської столиці. Тут можна ознайомитися з планами провідних видавництв Європи на 2020 рік, придбати зі значною знижкою цікаві книжки, зустрітися і поговорити з болгарськими та зарубіжними письменниками, яких організатори запрошують на ярмарок. Цього року новинки представляють понад 160 болгарських і зарубіжних видавництв.

Як повідомила голова Асоціації «Болгарська книга» Велізара Добрева, до культурної програми включено більш як 70 зустрічей з письменниками, перекладачами, книговидавцями, а також презентації книжкових новинок. Акцент робиться на виданнях для дітей різного віку. На прилавках батьків чекають кілька сотень яскраво проілюстрованих книжок не тільки болгарською, а й іншими мовами. А насичена міжнародна програма присвячена франкомовній літературі та її розмаїттю. При цьому організатори віддали перевагу творам письменників, для яких французька не є рідною. Як правило, це відомі письменники й початківці з колишніх французьких колоній, а також ті, хто вирішив писати цієї поширеною в Європі мовою.

У програмі ярмарку будуть і зустрічі із сучасними українськими письменниками та поетами. Болгарські читачі з нетерпінням чекають можливості поговорити з Гаською Шиян, роман якої «За спиною» було відзначено літературною премією Європейського Союзу. Хочуть дізнатися в поета і перекладача Остапа Сливинського — чи важко йому даються переклади болгарської поезії на українську і нові вірші яких болгарських письменників він збирається представити українцям? А на зустріч із українською письменницею та поетесою і одним із засновників чернівецького дитячого арт-видавництва «Чорні вівці» Христею Венгринюк чимало моїх співрозмовників мають намір обов’язково взяти дітей. Щоб і вони поспілкувалися з літератором, яка займається з дітьми особливого розвитку.

І, звісно, всі очікують, що українські гості  ярмарку розкажуть про зміни в культурному житті України після позбавлення  московського впливу, їхні творчі плани, а також про події в країні, що переживає російську збройну агресію.