Його учасниками стали п’ять українських міст: Житомир, Чернівці, Червоноград, Нікополь та Маріуполь. Проект є частиною «Антикорупційної Ініціативи Європейського Союзу в Україні» (EUACI) — програми технічної допомоги Україні з боку Європейського Союзу у сфері боротьби з корупцією, що фінансується Європейським Союзом та співфінансується і впроваджується Данською агенцією з міжнародного розвитку.

Офіційний геопортал Житомира покликаний покращити внутрішні процеси у міськраді і забезпечити громадянам, організаціям громадянського суспільства, ЗМІ та бізнес-спільнотам легкий, зрозумілий, зручний і прозорий доступ до будь-якої інформації, необхідної для запуску, підтримки та розширення бізнесу, а також для того, щоб дізнатися, яким чином місто витрачає гроші платників податків на власний розвиток.

Наразі геопортал працює в тестовому режимі. Як повідомив директор КУ «Агенція розвитку міста» міської ради Борис Пахолюк, у найближчі чотири роки Житомир продовжуватиме отримувати технічну допомогу з метою нарощування кадрового потенціалу для роботи зі створюваними електронними сервісами, покликаними забезпечити цифрову трансформацію міста.