За бажання ворога знайти легко. Особливо якщо до цього підбурює влада. У відомі 1937-мі якщо сусід не сподобався, черкни пару рядків до ДПУ — і немає його більше. Нікому не заважає. Але обіцяного гарного життя як не було, так і немає, все було, як у тій пісеньці про проклятий острів, де немає календаря й у жителів, «что б они ни делали, не идут дела».

Схоже, така ситуація склалася в «благословенних» «ДНР» і «ЛНР». П’ять років вони переконували населення, що життя зроблять кращим, ніж в Європі, але це мало вражало людей. А все тому, що заважали «благу ідею» просунути вороги. Шпигуни й диверсанти. От із ними й вирішили розпочати безкомпромісну боротьбу.

Спецслужби повідомили днями, що такого шкідника-вражину було викрито у селищі Чертково, що на кордоні з Донбасом. Тут піймано 72-річного мешканця, який займався шпигунством на користь України й проводив підривну роботу серед населення.

Як повідомили в соцмережах, ця людина (прізвище, звісно, замовчується) мала весь шпигунський набір Джеймса Бонда — фотокамери, радіопередавачі, радіомаячки та ін. Як пишуть у соцмережах, він регулярно передавав українцям склад і дислокацію російських військ і вів підривну роботу серед населення. Але що за війська були в забутому богом Чертково? За свідченням місцевих жителів, зі збройних сил РФ там були три п’яні солдати та заблукалий, що збився з маршруту, БМП. Але за бажання й ці «бойові одиниці» можна цілком видати за стратегічні сили, які вирішують результат війни, що, мабуть, і придумали від неробства ГРУшники або чекісти, хто їх, до чорта, розбере. Головне для них — викрити іноземного агента, а вже це вони вміють. Нічого, що людина стара, їй уже 72 роки. Вони зуміють і 90-річну бабцю перетворити на Д. Бонда. І ростовський суд покірно «відстебнув» жителю Чертково 12 років. А чекісти, треба думати, отримають за нього по медальці на груди й по зірочці на погони. Ще б пак! Викрили запеклого шпигуна й ворожого пропагандиста.

Загалом, як мовиться, — перший пішов. Далі піде по торованому...

Донецьк.

Мал. Віктора СТАРОВА.