Підозрюваний у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета ветеран АТО, музикант Андрій Антоненко (Ріфмастер) відмовився свідчити слідству до того моменту, доки не буде впевнений у неупередженості й об’єктивності розслідування.

Про це заявила група його правового захисту (адвокати Станіслав Кулик, Костянтин Татарченко, Віталій Галенченко). Таке рішення підзахисного, за словами адвокатів, спричинине тиском на слідство з боку вищого керівництва МВС, поліції й ГПУ, який проявився під час їхньої прес-конференції.

17 грудня в Харкові за ініціативою письменника й музиканта Сергія Жадана активісти провели концерт на підтримку Андрія Антоненка.

Своєю чергою прес-секретар Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко в коментарі «5 каналу» заявив, що текст підозри, висунутої іншому фігуранту цієї резонансної справи Юлії Кузьменко, «від першої до останньої букви за юридичною силою є припущенням». Він повідомив, що остаточну версію всіх подій правоохоронці пізніше передадуть до суду. А поки що слідство триває, Антоненко й Кузьменко, за словами речника МВС, «не заарештовані, їх взято під варту».

Опозиційна фракція «Європейська солідарність» ініціювала створення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для здійснення парламентського контролю над розслідуванням убивства журналіста Павла Шеремета. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомила народний депутат України Ірина Фріз.

Вона наголосила на низці питань, які виникають під час анонсованого на брифінгу МВС розкриття справи Шеремета. Зокрема, чому слідчі й суд ігнорують докази адвокатів? Чому суддею у справі призначено суддю Вовка, якого Верховна Рада України 2015 року позбавляла недоторканності, а ВККС відстороняла від посади? Чому справа стала активно просуватися саме зараз, в умовах загрози федералізації й політичного тиску з боку РФ?