Адвокати підозрюваних у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета — ветерана АТО, музиканта Андрія Антоненка й волонтера, лікаря Юлії Кузьменко — подали апеляцію на арешт їхніх підзахисних. Про це вони повідомили у Фейсбуці.

Зокрема, Владислав Добош, адвокат Юлії Кузьменко, вказав у скарзі, що рішення суду про арешт його підзахисної «ухвалено з істотним порушенням вимог кримінального процесуального законодавства, є необґрунтованим і невмотивованим і підлягає скасуванню».

А адвокат Костянтин Татарченко вказав, що його підзахисний Антоненко не вчиняв дій, вказаних у повідомленні, в якому його оголосили підозрюваним, а також зазначив, що слідство не надало «жодного документального підтвердження «вчинення злочину».

Зранку 18 грудня засідання Апеляційного суду Києва, на якому мали розглянути апеляційну скаргу адвокатів військовослужбовиці Яни Дугарь, підозрюваної в причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета, перенесли на 
8 січня наступного року.

Того ж дня Нацполіція оприлюднила нову інформацію щодо підозрюваного Андрія Антоненка: мовляв, у день обшуку він надіслав повідомлення дружині брата з проханням забрати з квартири якийсь пакунок. В інформації, розміщеній на сайті Національної поліції України, зазначено, що 13 грудня 2019 року в результаті невідкладних слідчих дій під час обшуку в офісі, розташованому на першому поверсі будинку, де проживав підозрюваний, правоохоронці виявили предмет, ймовірно, схожий на протипіхотну міну МОН-50. «Призначено комплексну експертизу, зокрема й молекулярну», — йдеться в повідомленні.