Учора у Верховній Раді був... дитячий день. З нагоди Дня Святого Миколая до українського парламенту завітали діти з родин військовослужбовців Києва та Київщини, чиї батьки загинули на сході України, боронячи незалежність та суверенітет нашої держави. Гості ознайомилися з роботою вищого законодавчого органу держави в Освітньому центрі, де відбулося інтерактивне заняття, і в кулуарах парламенту. А дитячий фольклорний театр «Дай Боже» під керівництвом Ольги Мельник — заслуженої працівниці культури та лауреатки премії імені Василя Стуса — представив у парламентському прес-центрі театралізоване дійство «Ой хто, хто Миколая любить». 

Це давня українська пісня, в якій ідеться про те, що Святий Миколай, котрий є покровителем дітей, моряків і подорожніх, допомагає тим, хто у нього вірить, і творить добро. Адже сьогодні смисл Дня Святого Миколая — не лише подарунки під подушкою, а передусім добрі справи, благодійність, допомога нужденним та самітнім людям, сиротам.

Організаторами заходу, який відбувся у форматі «діти для дітей», виступили громадська спілка «Творче патріотичне об’єднання «Музичний батальйон», Національна спілка письменників України та Центр морально-психологічного забезпечення ЗСУ за підтримки апарату Верховної Ради.

Радник заступниці Голови Верховної Ради України посол Маркіян Лубківський розповів дітям, що завжди чекав на прихід святого Миколая... «І він до мене не раз приходив і подарував... Любов. Любов до батьків, до української книги, до України», — сказав М. Лубківський.

На свято завітали й спеціальні гості — видавець, письменник, засновник та директор видавництва «А-ба-ба-га-ла-ма-га» Іван Малкович (на знімку) та відомий громадський діяч, заслужений артист України, скрипаль, композитор, музичний і телевізійний продюсер Кирило Стеценко.

Іван Малкович розповів малечі, чим відрізняються Миколай і Дід Мороз: «Це — обидва чарівники, які дарують дарунки. Але коли приходив Миколай, він про мене знав усе, що я роблю, і деякі проступки. Хоч я був відмінником, але грав у хокей і інколи провалювався в річку. Миколай знає все, бо він живе в небі, і його дарунки мають небесний присмак, а дід Мороз живе в лісі, тож бачить не все. Буває і таке, що в День Святого Миколая він нічого не приносить. Але якщо потім з вами трапиться щось добре, то це і є подарунок від Миколая. Тож нехай нам він приносить мир — мир на українських умовах, мир Україні».

Дітям влаштували забави, конкурси із призами, презентували літературні та музичні вітання та, звісно, були й подарунки — солодощі і книжки.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.

Більше фото тут