Шановні колеги!

Щиро вітаю вас із 25-ю річницею створення Інституту.

Ювілей завжди є чудовою нагодою підбити певні підсумки, скоригувати напрямки діяльності та окреслити перспективи.

Передусім хочу зазначити, що заснований як базова установа науково-правового забезпечення законодавчої діяльності Верховної Ради України Інститут виправдав покладені на нього сподівання. Так, вашими зусиллями започатковано підготовку стратегії та концепцій розвитку державної правової політики. Розроблено оригінальну систему фахової експертизи проектів законів за тематичними блоками, що дає змогу не лише виявляти прогалини у законодавстві України, а й формувати конкретні пропозиції щодо їх усунення.

Систематизація Інститутом вітчизняної правової бази, аналіз зарубіжної законо-
творчої практики й перспектив адаптації національного законодавства до законодавства ЄС закладають підвалини використання сучасних здобутків правової науки та досвіду у законодавчій діяльності Верховної Ради.

Сподіваюся, що ви й надалі залишатиметеся унікальним майданчиком для комплексного аналізу і підготовки пропозицій щодо актуальних проблем подальшого розвитку українського законодавства.

Бажаю колективу Інституту нових успіхів, а кожному з вас — здоров’я, сил і наснаги у розбудові правової демократичної України.

Голова Верховної Ради України Дмитро РАЗУМКОВ.