Двометровий монумент днями встановили на вулиці Попудренка поблизу станції метро «Дарниця». Металева скульптура із заплющеними очима та тростиною у руках ніби йде вирізьбленою з граніту тактильною доріжкою. Шрифтом Брайля на тілі людини вибито фразу «Дивись серцем».

Як розповідають скульптори, вони хотіли, щоб усі охочі могли не лише роздивитися пам’ятник, а й відчути його на дотик. За словами Михайла Новосецького, голови правління Київської міської організації УТОС, основна мета — привернути увагу влади до проблем людей з вадами зору.

«Суспільство має зрозуміти проблеми, з якими щоденно стикаються тисячі громадян з глибоким ураженням зору, тому Київська міська організація Українського товариства сліпих за допомогою меценатів втілила цей арт-об’єкт — Статую незрячого громадянина», — зазначив М. Новосецький.

Пам’ятник встановили майже на зупинці громадського транспорту, яка оточена численними кіосками. Місцеві жителі непокояться, щоб новий арт-об’єкт не зіпсували вандали, а торговці не засипали його сміттям.

Фото надано УТОС.