На знімку: під час зустрічі.

19 грудня на Прикарпаття завітала Генеральний консул Республіки Польща у Львові Еліза Дзвонкєвич. На зустрічі з головою Івано-Франківської облдержадміністрації Денисом Шмигалем гості обговорили перспективи українсько-польського співробітництва та реалізацію спільних проектів.

Пані Еліза наголосила на тому, що Прикарпаття та Республіку Польща єднає історія, налагоджене наукове співробітництво, торгово-економічні та соціокультурні зв’язки. Діють угоди й меморандуми.

У свою чергу, Денис Шмигаль акцентував увагу на транскордонному співробітництві, в рамках якого триває робота щодо розбудови мережі гірських рятувальних пунктів, популяризації самобутньої культури, традицій, ремесел регіону. Важливим є запозичення досвіду польських колег у впровадженні адміністративно-територіальної реформи, розвитку туристичної індустрії, реалізації спільних культурних проектів.

«Прикарпаття єднають із сусідами спільні духовні цінності. Республіка Польща є одним із найбільших друзів Української держави, яка надала підтримку у виборі вектора розвитку країни та допомогу в протистоянні з російським агресором», - наголосив керівник ОДА.

Фото прес-служби Івано-Франківської ОДА.