У чарівний день Святого Миколая справдилися мрії 620 дітей з різних регіонів України. Вони приїхали до столиці, отримали подарунки, зустрілися й награлися з улюбленими героями, зробили силу-силенну фотознімків на згадку... Але й без фото інтерактивне родинне свято «Казкова країна» надовго запам’ятається маленьким гостям, чия доля не завжди була прихильною до них. У когось є вади здоров’я, хтось втратив батьків і зростає в дитбудинку, а інші — у великих родинах, де рідко мають кошти на розваги... Але в «Казковій країні» можливо все!

У вишуканому залі КВЦ «Парковий» малюків зустрічали герої казок і мультфільмів: понад 60 аніматорів проводили конкурси й майстер-класи, влаштовували змагання й циркові шоу... І все це на 14 локаціях із вражаючими декораціями — палацами, драконами, єдинорогами і навіть слоном!

Організатори свята — керівники БФ «Казкова країна» Катерина Шаховська та її чоловік народний депутат Андрій Холодов (на знімку). Саме вони об’єднали зусилля багатьох небайдужих благодійників. На заклик відгукнулися й 30 парламентаріїв...

Пані Катерина розповіла: «Свято стало можливим завдяки багатьом небайдужим людям, які зробили свій внесок, до того ж навіть не так грошима, як допомогою, — організували приїзд у Київ, надали декорації, ялинку, подбали про гостинці. Аніматори виявили бажання працювати за символічну суму або й безплатно.

До речі, за ліком це вже шоста «Казкова країна», але кілька років була перерва. Раніше свято проходило в Мистецькому арсеналі, тривало десять днів. За рахунок коштів за квитки, а також допомоги небайдужих людей, один із днів робили повністю благодійним. На нього запрошували тих діток, кому в житті не дуже пощастило, — із інвалідністю, вихованців дитбудинків.

На п’ятій «Казковій країні» побували 28 тисяч гостей з усієї країни! Цього року ми вирішили влаштувати грандіозне свято тільки для таких діток. А от формат не змінили, хоча декому (особливо дорослим) він видається незвичним. Тут немає єдиного сценарію і хороводів навколо ялинки. Натомість є ігри та живе спілкування з улюбленими героями. І діти в за-хваті від такого формату».

А що ж маленькі гості? Хоч як шкода було відволікати їх від круговерті казкових подій, розпитала про їхні враження.

Восьмирічна Настя з Обухова на Київщині полишає стілець гримера в образі єдинорожки. На неї захоплено дивиться п’ятирічна сестричка з метеликом на щічках. Дівчата вперше на такому масштабному святі і залюбки позують мамі для знімку.

Найбільше захоплення в обох ви-кликали королівські сестри Ельза і Ганна зі сніговиком Олафом.

Серед святково вбраних дітей увагу привернув файний хлопчик у вишиванці. Знайомимося. Шестирічний Дмитрик приїхав із Чернігова разом із мамою і чотирма братиками-сестричками. Багатодітна прийомна родина Оксани та Андрія Тимофеєвих нині виховує п’ятьох діток, але невдовзі малюків стане десятеро! А в січні 2020-го на них чекає ще одна важлива подія — новосілля. У будинку завершуються опоряджувальні роботи, і вже за місяць велика родина переїде з тісної трикімнатної квартири до нової просторої оселі.

Усі гості свята отримали не лише незабутні емоції, а й солодкі подарунки та іграшки.

Фото Юрія ПЕРЕБАЄВА.