Але сама підозрювана та її група підтримки відмовилися залишити залу суду, вимагаючи засідання.

Адвокат Владислав Добош наполягав на розгляді апеляції саме 20 грудня, він клопотав у суді про відтермінування засідання на кілька годин для забезпечення участі прокурорів. За словами адвоката, вартові порядку штурмували залу Апеляційного суду Києва й вивели з неї Юлію Кузьменко.

Своєю чергою в Нацполіції заявили: «Підозрювана відмовилася залишати залу суду. Виконуючи рішення суду, вартові порядку створили коридор для того, щоб вивести підозрювану. Під час цього сталася бійка з особами, які перешкоджали співробітникам правоохоронних органів. Представники правоохоронних органів відновили правопорядок і конвоювали затриману до ізолятора тимчасового тримання».

Адвокати обвинувачуваних у справі Шеремета продовжують оприлюднювати докази, які спростовують підозри слідства. Український режисер, екс-в’язень Кремля Олег Сенцов закликав відпустити обвинувачуваних у цій резонансній справі Андрія Антоненка, Юлію Кузьменко і Яну Дугарь, якщо не буде представлено нових переконливих доказів їх причетності.

У неділю, 22 грудня, у Києві відбувся рок-марафон на підтримку співака й музиканта Андрія Антоненка (Riffmaster), дитячого хірурга й волонтерки Юлії Кузьменко та військової медсестри Яни Дугарь, котрих звинувачують у вбивстві Павла Шеремета.

Учасники акції заявили про недовіру до доказової бази слідства й методів його ведення, а також вимагали справедливого, об’єктивного правосуддя в Україні. А вчора з’явилося звернення від імені громадськості, підписане відомими дипломатами, юристами, політиками й активістами, щодо порушення прав підозрюваних у справі Шеремета.

На 23 грудня в Апеляційному суді столиці було призначено засідання з розгляду апеляції на запобіжний захід підозрюваному у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета Андрію Антоненку. На нього прийшли понад сотня осіб, зокрема представники преси. Суддя виніс ухвалу, згідно з якою до зали могли зайти лише 35 осіб. Представники ЗМІ заявили про «перешкоджання професійній діяльності»... Антоненко доправили на суд. Суддя дав адвокатам 10 хвилин на спілкування з підзахисним. Захист клопотався про дозвіл випустити підозрюваного з боксу й дозволити сидіти біля адвокатів. Суд прохання відхилив.

Адвокати просили Апеляційний суд Києва відпустити підзахисного Андрія Антоненка під нічний домашній арешт. Прокурори не підтримали апеляційну скаргу. Коли верстався номер, остаточного рішення суду щодо апеляції ще не було. Сьогодні призначено слухання щодо апеляції на арешт Юлії Кузьменко.