Молодь розпитувала про принципи, якими керується політична сила, яку він очолює. 

«Наша основна функція — бути голосом Конституції і розуму, голосом правил та інституцій, — зауважив народний депутат. — Це не так легко пояснити виборцям. Це не те, що хочуть бачити на політичних ток-шоу. Але ми робитимемо свою справу». Водночас парламентарій припустив, що, можливо, його колегам по фракції варто працювати краще й більше, і пообіцяв, що так і буде. Але йтимуть до поставленої мети «акуратно, крок за кроком, розраховуючи сили і не порушуючи своїх принципів». «Менше популізму, менше шумних потоків слів, більше тихої ґрунтовної праці», — цитують слова лідера партії на сторінці «Голосу» у Фейсбуці.

С. Вакарчук застеріг від того, щоб оцінювати «зраду» та «перемогу» за сказаними словами чи за заголовками. Мовляв, ці категорії оцінюють за діями, за деталями законів та підписаних документів. Саме на це варто звертати увагу, сказав парламентарій. Утім, наголосив: «Нам треба пам’ятати, що все життя — це така суцільна зрадоперемога. Немає нічого чорно-білого».

Керівник «Голосу» наголосив, що політична сила, яку представляє, наполягає на тому, що під час переговорів про Донбас у жодному разі безпекові питання не варто змішувати з політичними, а політичні — з економічними. «Про безпеку треба говорити першою і терміново, — зауважив він. — Про політику з агресором можна говорити тільки тоді, коли він перестане бути агресором. Про економіку — лише з міжнародними посередниками, які можуть виступити гарантами, що домовленості будуть вигідні всім».

«Вважаю, що пішов у політику як волонтер або доброволець на фронт, — сказав Святослав Вакарчук. — Ти ж ідеш туди не для того, щоб стати генералом чи отримати нагороду. Ти йдеш, бо не можеш цього не робити».

Вл. інф.