Визирська ОТГ — не пенсійного віку. Тут живуть, вчаться й працюють така кількість молодих людей, що всі разом вони утворюють величезну силу. Відбулася перша робоча зустріч керівництва ОТГ із молоддю Визирської громади. Ключовими темами стали перспективи розвитку ОТГ і роль молодого покоління у відновленні тут упоряджених населених пунктів, обговорення положень Молодіжної ради й роль молоді в розвитку.

Перед молоддю виступили голова Визирської сільради Валерій Стоілакі, начальник відділу освіти Визирської ОТГ Валентина Харламбова, депутат Одеської обласної ради Олег Кутателадзе, професор, доктор економічних наук Володимир Осипов, а також інші представники профільних вузів з Одеси — викладачі й учені.

До речі, Молодіжна рада у Визирці — перша в Одеській області.

На зустрічі обговорювали механізм перетворення в життя Положення про Молодіжну раду, яке було прийнято на сесії Визирської сільської ради. Відповідно до цього положення має сформуватися Молодіжна рада з осіб віком від 16 до 35 років у кількості 15 людей. Уже відбулося засідання ініціативної групи, що складається з мешканців населених пунктів громади: Любополя, Визирки, Першотравневого. Це учнівська, студентська молодь і працююча на підприємствах, що розташовані на території громади.

За словами депутата Одеської обласної ради Олега Кутателадзе, Молодіжний центр повинен стати «містком» між жителями певного населеного пункту, які представлятимуть у раді інтереси рідної громади. Також мотивувати своїм прикладом усіх молодих людей до активних дій з поліпшення життя у своєму селі. Голова Визирської сільської ради Валерій Стоілакі запевнив, що зробить усе необхідне для розвитку молодіжного руху. Керівництво громади ділитиметься досвідом із молоддю. Це великий шанс для молодих людей виявити себе. А починати можна зі створення проектів для отримання європейських грантів у різних галузях. 

Із цікавою розповіддю саме про інновації виступив професор, доктор економічних наук Володимир Осипов, який озвучив бюджетну статистику сільських громад в Європі як приклад, якого потрібно дотримуватися, щоб наблизитися до світових стандартів місцевого самоврядування.

Одеська область.

Фото з сайту Land.od.ua