Узяти в оренду старовинний млин на річці Південний Буг з метою створення в ньому готельно-туристичного комплексу, бази відпочинку, кемпінгу чи відновити роботу самого млина або ж організувати нешкідливе виробництво пропонує підприємцям Фонд держмайна України (ФДМУ).

Інформацію про конкурс розміщено на сайті ФДМУ. Об’єкт розташовано у селі Сокілець Немирівського району, що за 60 кілометрів від Вінниці. Тут мальовниче місце. Неподалік — пам’ятка садово-паркового мистецтва «Сокілецький парк». Кам’яні вали на річці утворюють Бузькі пороги. Сюди щоліта приїздять відпочивальники з обласного центру, інших міст. Діє табір відпочинку для дітей.

У повідомленні подано коротку історію об’єкта. Млин збудовано у 1899 році за проектом архітектора Яна Гойріха. У радянські часи до основної споруди добудували одноповерховий будинок. Весь комплекс використовували під гідроелектростанцію. Однак у 1992 році пожежа знищила дерев’яні елементи млина. На жаль, відродити будівлю не вдалося.

Нині тільки стіни нагадують про те, наскільки незвичною була архітектура водяного млина графа Потоцького.

Заяви на участь у конкурсі подавати у конверті з написом «Заява про оренду» на адресу: 21018, Вінниця, вул. Гоголя, 10, регіональне відділення ФДМУ, тел.: 0432-67-52-17.

Вінниця.

Фото з сайту Фонду держмайна України.