На знімку: перший помічник Президента України Сергій Шефір, Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков, Президент України Володимир Зеленський, Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук, помічник Президента України Андрій Єрмак.



Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА. 

Більше фото тут 

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков узяв участь у церемонії вшанування пам’яті загиблих унаслідок авіакатастрофи в Ірані. Спільно з Президентом Володимиром Зеленським, Прем’єр-міністром Олексієм Гончаруком та представниками уряду глава парламенту побував у міжнародному аеропорту «Бориспіль», куди привезли тіла загиблих членів екіпажу та пасажирів рейсу PS752, який здійснювала компанія «Міжнародні авіалінії України».

Літак зі скорботним вантажем зустрічали просто на злітній смузі. Труни з тілами були доставлені жалобним кортежем до термінала «В». Уздовж маршруту кортежу зібралися люди, які віддавали останню шану загиблим українцям — членам екіпажу:

Володимиру Гапоненку, Олексію Наумкіну, Сергію Хоменку, Катерині Статнік, Ігорю Матькову, Марії Микитюк, Денису Лихну, Валерії Овчарук, Юлії Сологуб та пасажирам Олені Малаховій і Ользі Кобюк. Крім синьо-жовтого прапора військові тримали стяги з чорними стрічками країн, громадяни яких також загинули в авіакатастрофі, зокрема, прапори Німеччини, Великої Британії, Ірану, Канади, України, Швеції.

На пероні біля термінала «В» зібралися співробітники компанії «Міжнародні авіалінії України», які схилили голови, проводжаючи своїх колег та друзів в останню путь. Військовослужбовці Національної гвардії перенесли труни до приміщення термінала, де із загиблими попрощалися їхні родичі.

На місці прощання покладали квіти. Державні службовці, родичі загиблих та небайдужі громадяни згадували загиблих, висловлювали щирі співчуття та бажали вічної пам’яті загиблим.

Президент авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» Євгеній Дихне на своїй сторінці у Фейсбук написав: «Мене часто запитують сторонні люди, які впізнають в аеропорту або десь в побуті: як вас підтримати? Мені здається, відповідь буде банальною, але я закликаю вас зробити так...

Посміхніться наступного разу бортпровідникам і пілотам авіакомпанії, коли будете заходити на борт, якою б авіакомпанією ви не летіли. Просто посміхніться і подякуйте».

Учора до Києва прибув міністр доріг і міського розвитку Ірану Мохаммад Есламі для принесення офіційних вибачень і переговорів.

Вл. інф.

Фото: president.gov.ua