Десна на Чернігівщині — це не лише річка, а й містечко, де розташований 169-й навчальний центр Сухопутних військ ЗСУ. Тут голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко провів виїзне засідання Ради оборони області.

Розглядалися питання про ситуацію на держкордоні, на Чернігівщині він один із найдовших у країні відрізків, що межують із РФ. Проте акцент робився на продовженні в області заходів із підготовки до ведення територіальної оборони. Учасники засідання ознайомилися з матеріально-технічною базою, зразками озброєння, військової техніки 169-го центру та тим, як практично відбувається підготовка танкістів, снайперів та інших військових спеціалістів.

«Особливо вразила школа снайперів, — зізнається Андрій Прокопенко. — Рівню підготовки та виконання завдань позаздрять найкращі армії світу. Зібрано унікальний колектив професіоналів-інструкторів. Про рівень підготовки та підсумкових вимог може свідчити той факт, що з десятків слухачів, яких відбирають на курс, через три місяці сертифікат снайпера отримують одиниці».

Приємно здивувала очільника області й українська гвинтівка UAR-10. «Набагато зручніша та приємніша, ніж СВД», — прокоментував Андрій Прокопенко.

Чернігівська область.