Крім того, область купує недобудову в Кремінній, в якій після завершення будівництва матимуть житло пільгові категорії громадян.

Доповідаючи про це на засіданні Ради розвитку громад та територій, яке відбулося в Києві, голова Луганської ОДА Сергій Гайдай зупинився насамперед на труднощах із реалізацією програм забезпечення житлом пільгових категорій громадян. Зокрема, за Регіональною цільовою програмою житлового кредитування учасників АТО та членів їх сімей у Луганській області у 2017—2018 роках було надано лише сім пільгових кредитів з обласного бюджету на загальну суму майже 4,0 млн гривень. Поточного року — шість на суму 3,0 млн гривень, які отримали внутрішньо переміщені особи.

Через відсутність первинного ринку житла не працює належним чином і програма «Надання державної підтримки для будівництва (придбання) доступного житла». При тому, що за цією програмою було закладено понад 5,0 млн гривень, державною підтримкою скористалася лише одна родина ВПО на суму 372,4 тис. гривень.

На думку Сергія Гайдая, пільгове довгострокове державне кредитування внутрішньо переміщених осіб та учасників АТО/ООС на придбання житла є найперспективнішим напрямом. У Луганській області вже подали заяви для участі в цій програмі 81 учасник АТО та 153 переселенці. Чотири сім’ї учасників АТО на суму понад 2,0 млн гривень та п’ять сімей ВПО на суму 2,5 млн гривень уже оформили документи на отримання кредитів із держбюджету.

«Для людей окремих категорій, які втратили свої оселі та не мають можливості скористатися кредитними програмами, ми купуватимемо та будуватимемо житло за рахунок обласного бюджету», — пообіцяв очільник області.

Луганська область.

Фото із соціальних мереж.